34 uker gravid

sSARA0486(1)

Nå begynner det virkelig å nærme seg! Hadde intensjoner om å ha en oppdatering på graviditeten hver sjette uke, men det gikk litt i glemmeboken med alt som skulle skje før jul.
Kan nesten ikke tro at jeg er 34 uker allerede, tenker på mange måter at tiden har gått veldig fort, men da er det sikkert også typisk at de neste ukene bare snegler seg avgårde?
Barnerommet er på gang, de største kjøpene er unnagjort, men det står selvfølgelig en god del igjen ennå. Nestingen har med andre ord slått til for fult og jeg merker at det er stor forskjell på tidsperspektivet til meg og mannen min. Mens jeg helst ville bruke hele julen til å komme i orden, så tar han gjerne ett og ett prosjekt av gangen. Han er med andre ord flink til å spe ting utover, mens jeg gjerne vil ha alt ferdig på en gang. Jeg pleier å spøke med at jeg er født utålmodig (jeg ble født tre uker for tidlig), mens han er verdens mest tålmodige sjel. Noen ganger tenker jeg at det er helt utrolig at vi går så bra sammen siden vi er så forskjellige, men vi utfyller hverandre på så mange områder.
Formen har vært veldig svingende de siste ukene, med mye kynnere og vondt i ryggen, så har fått beskjed om å roe ned tempoet. Da har det vært veldig godt med en mann og venner som stiller opp med hjelp når det trengs. Jeg har bare måtte innse at ting ikke går akkurat slik jeg vil nå, og det har også vært en lærdom. Det blir lite søvn, men prøver så godt jeg kan å sove når prinsessen sover, så jeg får mest mulig hvile.
Prinsessen er veldig aktiv og er denne uken på størrelse med en melon. Det er helt utrolig å tenke på, men så har også magen blitt markant større. Det er en helt spesiell følelse å kjenne henne sparke i vei flere ganger om dagen og natten. I det siste har også magen forandret helt form og plutselig står en liten fot ut på siden, det er ganske så surrealistisk å tenke på at det nå er et helt lite menneske inne i magen min.
Jeg vet at det er bare så mye du kan planlegge, så nå prøver jeg bare å nyte den tiden som er igjen og få orden på det jeg klarer. Tar gjerne i mot gode råd og tips om den siste tiden om dere har noen:)

Foto: Sara Johannessen

PUBLISERT : 13.01.15 | TAGS : , , , ,

14 kommentarer

 • Åshild says:

  Hei!
  Er innom bloggen din daglig – Takk for en fin blogg! Så fin mage! Tenk nå er den vesle jenta levedyktig på egenhånd på utsiden også (jeg har født ei jente før i uke 32 og det gikk veldig fint). Jeg teller uker også, en prinsesse i magen i uke 27. Er bare så kjekt at du deler moteinpirasjon med voksende mage:)
  Veldig fint at du også deler litt om kynnere og litt verkende rygg… det er jo tross alt somregel en del av pakken.
  Blir fint med vår og prinsesse i vogn på trilletur:)

  • silje says:

   Kjære Åshild, gratulerer så mye til deg også:) Veldig spennende tid vi går i møte! Tenker som så at de fleste gravide har en del av det ene og det andre, det er som du sier en naturlig del av pakken. Og er opptatt av at ikke alt er et glansbilde, det tenker jeg det er for de færreste. Tusen takk! Nå begynner magen å bli ganske stor, men håper jeg kan fortsette å inspirere:) Masse lykke til og kos deg med de siste ukene du også! Hilsen Silje

 • Camilla says:

  Vakker Silje! Beste tips jeg har er å ha en god blanding av både hvile og aktivitet. Sov når du kan og gå gjerne tur(med noen oppoverbakker) for å opprettholde aktivitetsnivået. Og selvfølgelig spise god og næringsrik mat. Men kanskje mest av alt være litt egoistisk siste tiden før den lille kommer. Kan bli lenge til neste gang….;) Ønkser deg gode dager framover og ta vare på deg selv!

  • silje says:

   Tusen takk, Camilla:) Prøver å ta vare på de små stundene alene og med mannen, det blir nok en stund til neste gang som du sier. Tusen takk! Hilsen Silje

 • Elisabeth says:

  Hei Silje!
  Det viktigste du kan gjøre de siste ukene er å hvile når du kjenner behov for det :-)
  Gleder meg på dine vegne og ønsker deg masse lykke til!

  • silje says:

   Tusen takk, Elisabeth! Masse hvile med litt mosjon innimellom er nok en god kombo:) Tusen takk! Hilsen Silje

 • Cathrine says:

  Såå fin du er!! Ønsker dere masse lykke til i tiden som kommer! Jeg ble oppriktig glad når jeg leste at du skulle bli mamma, har fulgt bloggen lenge og du virker så jordnær og flott:-) Mitt råd er å være raus og snill med deg selv nå de siste ukene, hvil eller sov når du trenger det. Så vil jeg bare si at når noen sier til deg at du ikke kommer til å få sove på leeenge, ting blir heftig osv så går det bra det også. Det er utrolig hvor lite søvn man trenger innimellom, den altoppslukende kjærligheten og omsorgen for den lille gjør at litt mindre søvn og egentid er helt ok for en periode. Hilsen mamma til 4 småtroll:-)

  • silje says:

   Tusen takk for så hyggelige ord, Cathrine, det varmer:) Må være fantastisk å ha fire småtroll i hus! Hilsen Silje

 • Susanne says:

  Bruk tiden til å gå på kino eller lignende bare dere to. Kan bli en stund til neste gang.
  Litt trening er fint både for deg og jenta (de sover som regel når man trener). Men nyt litt det å ikke ha så mange plikter. Barnerom er forresten ikke så viktig de første månedene- bare pass på å ha gulpekluter, bleier, wet whipes, bodyer og noen strømpebukser så kommer dere langt :)

  Og en annen ting spise et proteinrikt måltid når du kjenner at fødselen nærmer seg (du vil trenge de kaloriene du kan få)
  Lykke til!!

  • silje says:

   Hei Susanne, tusen takk for gode tips! Smart, man blir jo helt tullete av alt man liksom “må” kjøpe i utstyrsjungelen. Tenk hva de klarte seg med før:) Hilsen Silje

 • Margareth says:

  Vi har kommet omtrent like langt (er vel én uke lenger enn deg), og har således ikke så mange råd. Men kan anbefale rolig yoga for ryggen, samt prøve å begrense sitting (foran pc) og å gå turer. Gjerne med brodder. Det er lov for gravide:) Tassen i magen min liker når jeg er i bevegelse. Lykke til med de siste ukene!

  • silje says:

   Takk, Margareth:) Går mye tur med brodder her også. Viktig å føle seg trygg. Gravidyoga og massasje er det beste for ryggen synes jeg. Må tvinge meg til pauser fra pcen, døden for ryggen. Masse lykke til du også!! Hilsen Silje

 • Lene says:

  Hei,
  jeg har fulgt bloggen en stund, så veldig gøy å se da du ble gravid.

  Selv er jeg i uke 36 med nr to og ser frem til permisjon om 3 dager.

  Husker alle forventningene fra første graviditet, og jeg koste meg mye de 4 ukene hjemme. Jeg gikk tur hver dag, drakk kaffe, spiste boller og leste blader. Jeg ryddet og gjorde klart til sønnen min kom. Denne gangen vil jeg gjøre det samme, i tillegg blir det styrketrening og ha 3 åringen min hjemme slik at det blir kortere dager i bhg. Det er bare å kose seg og gjøre de tingene du liker.

  Lykke til, det vil gå så fint :-)

 • Hilde says:

  Hei!
  Veldig stas med litt klestips for gravide, er selv litt over halvveis med nr.2.
  Utstyrsjunglen er stoor. De store tingene er viktigst og de har du nok styr på.
  Et lite tips, som jeg fikk i gave fra mine kollegaer, er slikt som man ikke vet om før noen forteller en det: Termometer (febermåler) for barn og salven inotyol.
  Febermåleren får du plutselig bruk for, og da er det veldig greit å ha den i hus. Salven fixer såre stumper over natten, og den er svært drøy i bruk.

  Nyt tiden og bare å glede seg til opp- og nedturer

Legg igjen en kommentar